Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familieskabet.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Om Familieskabet – Familieskabet

Anette Dahl Elgaard

Sundhedsplejerske

Jeg brænder for arbejdet med sundhed på børne- og ungeområdet, og har generelt stor interesse i at styrke familiens trivsel.

Som sundhedsplejerske har jeg 12 års erfaring med sundhedspleje til børn i alderen 0 – 16 år og deres forældre. Jeg er internationalt certificeret konsulent for amning (IBCLC) og har været en aktiv del af projekter omkring både fædre og mental sundhed for skolebørn.

Med en Master i Sundhedsantropologi – eller medicinsk antropologi – er jeg uddannet til at se en velkendt verden på nye måder. Jeg har fået indsigt i begreberne sundhed og sygdom som kulturdynamiske fænomener, og er blevet trænet til at se sundhedsfaglige problemstillinger i nyt perspektiv.

Uddannelsen har ikke alene givet mig en solid teoretisk ballast, i form af antropologiske begreber ”at tænke med”. Metodisk har uddannelsen klædt mig på til at arbejde undersøgende og analytisk med netop sundhedsfaglige problematikker.

Jeg er blevet klogere på, hvordan forældre tænker og handler i forhold til deres børns sundhed og kan bringe denne viden i spil i et praksisnært udviklingsarbejde. Jeg er uddannet til selvstændigt at udvikle sundhedsantropologisk viden ved konstruktivt at inddrage børn og forældre i et analytisk arbejde. Det er i dag en vigtig kompetence at forstå de forskellige logikker og værdier i den virkelighed, som børn, unge og forældre lever i. Dette med henblik på at nuancere og tilpasse den sundhedsfaglige information, som vi giver dem, men vigtigst af alt for at møde dem, hvor de er.

Min vision er at sætte fokus på de ”skæve vinkler” og mere realistiske billeder af barsels- og familielivet.

Blockquote Author

Min mission er at formidle stort og småt om familielivet og børn i alle aldre, i ønsket om at nå ud til forældrene og gøre en forskel.

Blockquote Author

Min vision er at sætte fokus på de ”skæve vinkler” og mere realistiske billede af barsels- og familielivet. Jeg vil koble min erfaring og faglige viden som sundhedsplejerske med en antropologisk tilgang til de tendenser, der aktuelt rør’ sig på børne- og familieområdet. Min mission er at formidle stort og småt om familielivet og børn i alle aldre, i ønsket om at nå ud til forældrene og gøre en forskel.

Jeg vægter evidens på børne- og familieområdet højt, ligesom jeg – gennem et stærkt professionelt netværk – forholder mig kritisk og opsøgende i forhold til nyeste viden og forskning på børneområdet.

Jeg er beskikket censor på Specialuddannelsen til Sundhedsplejerske ved VIA University College og Professionshøjskolen Metropol, indtil videre i perioden 2017 – 2021. Jeg fungerer ligeledes som ekstern vejleder og underviser på samme uddannelse i Aarhus.

Via min grunduddannelse til sygeplejerske har jeg en bred, klinisk erfaring og har således arbejdet med alt lige fra en almen pædiatri til kritisk syge børn. Jeg har interesse for at skrive og har idéer til sundhedsfaglig børnelitteratur.

Mit mål er – på sigt – at kunne bidrage endnu mere til forskning og udvikling på børne- og familieområdet – kort sagt at arbejde for et godt børneliv.