Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familieskabet.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Det var den mor, jeg gerne ville være – Familieskabet

Det var den mor, jeg gerne ville være

Det var den mor, jeg gerne ville være

Som sundhedsplejerske og internationalt certificeret ammekonsulent, IBCLC, har jeg læst en Master i Sundhedsantropologi.

Mit projekt tager udgangspunkt i mødres fortællinger om mislykket amning og min primære opmærksomhed er rettet mod, hvor meget amning betyder for oplevelsen af at være en god mor.

Særlig opmærksomhed har jeg på mødrenes oplevelse af, hvor uendelig svært det er, når amningen ikke lykkes og de dermed ikke kan give deres barn ”det bedste”. Følelser som ”at fejle som mor”, nederlag og fiasko, samt tab og sorg, bliver dominerende i tiden som nybagt mor og dét, som ellers skulle ha’ været en go’ tid.

Og sådan ska’ det ikke være!

Amning er naturligvis rigtig godt, når det lykkes, men omvendt ikke ”det bedste”, når det ikke fungerer.

Min mission er at sætte fokus på, at amning ikke altid er et valg, samt at mælk på flaske indimellem er en nødvendig beslutning.

Ligeledes ønsker jeg at skærpe opmærksomheden på, at amning indirekte er blevet et kulturelt skabt symbol på den gode og ”den rigtige” mor og derfor anvendes i præsentationen af ”det perfekte moderskab” – særligt på de sociale medier.

Mit mål er, at vi sundhedsprofessionelle bliver bedre til at rumme de mødre, der ikke lykkes med deres amning. I håb om, at dette generelt kunne ændre vores kulturelle opfattelse af, at amning hører med til at være en god mor.

Læs mere om mit projekt her

Lignende indlæg

Skriv et svar